Следвайте Гласове в ТелеграмРуският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заяви,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРуският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заяви,
Коментари Харесай

Рябков: Разполагането на ядрени оръжия в Космоса е технически неизгодно

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков съобщи, че разполагането на нуклеарни оръжия в Космоса е механически неизгодно и че съществуващите системи, които включват триадата от наземни, въздушни и морски съставни елементи, са изцяло задоволителни, съобщи ТАСС.

Рябков добави, че " рационалните представители на интернационалната общественост " са наясно с безпочвените изказвания на Съединени американски щати, че Русия има намерение да разположи нуклеарно оръжие в Космоса. 

" Американците употребяват този въпрос за пропагандни цели и насочат безпочвени обвинявания, за които нямат и най-малкото доказателство. Това е нормалното им държание. Разумните представители на интернационалната общественост от дълго време го знаят и не могат да третират сходни обвинявания от Съединени американски щати съществено ", счита Рябков.

Тhe Wall Street Journal заяви, че Съединени американски щати са предизвестили Русия да не разполага в Космоса нови нуклеарни оръжия, способни да извадят от строя огромен брой спътници.

Служители на американското държавно управление, поискали анонимност са декларирали пред съветските представители, че слагането на нуклеарни оръжия в Космоса би нарушило Договора за Космоса и би заплашило ползите на националната сигурност на Съединени американски щати.

По-рано CNN, базирайки се на източници в американското държавно управление, заяви, че Русия създава нуклеарно галактическо оръжие, способно да сътвори енергийна вълна и да дезактивира забележителен брой спътници.

Източници: ТАСС, Агенция " Фокус "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР